Genel ve Yerel Hedefler belli oldu

İlgi yönetmelik gereği rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir. Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel hedef bir adet, özel hedefler iki adet olarak belirlenecektir.

Genel Hedefler öğrencilerin yaş ve gelişim dönemlerine özgü genel ihtiyaçları ve ülke genelinde etkileri olan olay/durumlar ışığında belirlenmekte olup Bakanlığımız 2022-2023 eğitim öğretim yılı genel hedefi "Psikolojik Sağlamlık" olarak belirlemiştir.

Okullarımızda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik uygulanan Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) sonuçları değerlendirilmiş olup, Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonu toplantısında Aydın ili Yerel Hedefi olarak "Sınır Koyma" belirlenmiştir.

Yayın: 15.06.2022 - Güncelleme: 13.09.2023 10:14 - Görüntülenme: 490