Çine Ayhan Yıldız Anaokulu velileri ile buluştuk

RAM olarak hazırladığımız "Denizyıldızı Projesi" kapsamında veliler ile buluşmalara başladık. Anne-Babalara çocuk eğitimi konularında bilgilendirici paylaşımları kapsayan projemiz ile her okula, her veliye, her yüreğe dokunmak hedefindeyiz. İlk adımı Çine Ayhan Yıldız Anaokulu velileri ile attık. Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı ve aynı zamanda proje sorumlusu olan Psikolojik Danışman İlker MAVİ aracılığı ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli deneyime, özverisi ile vesile olan Anaokulu müdüremiz sayın Firdevs KARAMAN ve Müdür Yrd. Oktay ALAGÖZ 'e çok teşekkür ederiz.

Proje ismi, aşağıdaki hikayeden esinlenilerek belirlenmiştir.

" Yazı yazmak için okyanus sahillerine giden bir yazar, sabaha karşı kumsalda dans eder gibi hareketler yapan birini görür.

Biraz yaklaşınca, bu kişinin sahile vuran denizyıldızlarını, okyanusa atan genç bir adam olduğunu fark eder. Genç adama yaklaşır ve sorar:

- Neden denizyıldızlarını okyanusa atıyorsun?

Genç adam yanıtlar;

- Birazdan güneş yükselip, sular çekilecek. Onları suya atmazsam ölecekler.

Yazar sorar;

- Kilometrelerce sahil, binlerce denizyıldızı var. Ne fark eder ki?

Genç adam eğilir, yerden bir denizyıldızı daha alır ve okyanusa fırlatır.

- Onun için fark etti ama..."

İşte bu hikayenin ana fikrinden yola çıkarak; ulaşabildiğimiz kadar denizyıldızına ulaşmayı, onları tekrar ait oldukları yere, denize kavuşturmayı hedefliyoruz. Burada denizyıldızı metaforu ile anne-babalar kast edilmiştir. Ne kadar çok anne-babanın yüreğine dokunabilirsek o kadar çok çocuğun geleceğine olumlu katkımız olur inancındayız. Bu yüzden projeye "Denizyıldızı Projesi" ismi verilmiştir.

Basında çıkan haberleri takip etmek için buraya tıklayınız..

14-10-202114-10-202114-10-202114-10-202114-10-202114-10-202114-10-202114-10-202114-10-2021

Yayın: 14.10.2021 - Güncelleme: 15.10.2021 16:10 - Görüntülenme: 473