Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin işlemler 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında başladı.

"Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" doğrultusunda ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen/psikolojik danışmaları ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğretmenlerine özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları 02 - 05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bilgilendirme toplantılarında kullanılma üzere yetenek alanlarına yönelik tanıtım videoları yayımlanmıştır.

2024 Bilsem Öğrenci Tanılama Ve Yerleştirme Kılavuzu İle Takvimi Yayınlandı

Bakanlığımız Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'nün, 2023 YLSY Tanıtım Afişi aşağıdadır.

İlköğretim ve ortaöğretim okullarının bünyesinde açılan hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizm spektrum bozukluğu, görme yetersizliği ve işitme yetersizliği olan öğrencilerimizin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfları başta olmak üzere; özel eğitim okullarımızda eğitimlerine devam eden ve destek eğitim odalarından yararlanan özel çocuklarımıza, her yıl düzenli olarak ulaştırılan öğretim materyallerinin tanıtımı ve kullanımlarına dair ayrıntılı anlatımlar bulunan bir katalog hazırlanmıştır.

Ekm

Dijital Sınıf Rehberlik Etkinlikleri Platformu öğretmenlerimizin dijital ortamlarda sınıf rehberlik etkinliklerini uygulayabilmesi için tasarlanan bir platformdur.

Eyl

Okul Rehberlik Programlarının hazırlanmasında sizlere fikir vermesi amacıyla her kademedeki program örnekleri aşağıda sunulmuştur.

Eyl

İlgi yönetmelik gereği rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir. Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel hedef bir adet, özel hedefler iki adet olarak belirlenecektir. (Rehber Öğretmeni olmayan okullar Özel Hedef belirlemeyecektir.)

Haz

İlgi yönetmelik gereği rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir. Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel hedef bir adet, özel hedefler iki adet olarak belirlenecektir.

Güncel videolar ve birbirinden ilginç konularla yanınızda olmaya devam ediyoruz. Sosyal kanalları da en aktif şekilde kullanarak sizlerle birarada olmak için takipte kalın.

Eyl

Öğrenci, öğretmen, okul personeli, veli, çevre arasındaki diyalogları geliştirici, birliktelik ruhunu arttırıcı, farkındalık uyandırarak çevresinde fark yaratabilecek rehberlik alanındaki güzel örnekleri destekliyoruz.

İlk başta sadece İlimizdeki güzel örnekler ile başladığımız paylaşım yolculuğunu, diğer illerdeki güzel uygulamaların da sitemizde yayınlanması noktasında sizlerden gelen istek üzerine, TÜM TÜRKİYE OLARAK GENİŞLETTİK.

"Güzel" dedirten şeylerin yüreklere dokunabilen şeyler olduğunun farkındayız. Sitemiz aracılığıyla Güzel dokunuşlarınızı daha geniş kitlelere ulaştırmak niyetindeyiz. Bu amaçla sitemizde "Güzel Örnekler" köşesini faaliyete geçirdik. Sizlerden gelecek bu güzel örnekleri bekliyoruz.

Haydi o zaman, güzellikler arasındaki yolculuğumuz başlasın.